Omgeving

Omgeving

Anna’s Voorhuis ligt aan het idyllische riviertje het Gein, dat tussen Driemond en Abcoude kronkelt. Amsterdam ligt binnen handbereik; vanaf het erf ontwaart u aan de horizon de contouren van de stad. Het centrum is met de auto of trein in 20 minuten te bereiken.

Op het erf zelf kunt u bij Anna Haen, onze streekwinkel met theetuin en terras, terecht voor koffie met gebak, lunch of borrel. Bekijk de mogelijkheden onder het kopje “Anna Haen”.

Het dorpje Abcoude ligt op 3 km afstand en heeft twee supermarkten, maar ook twee slagerijen, bakkers en een groenteboer. Het kleine centrum kent een aantal leuke eetgelegenheden, zoals café-restaurant de Eendracht, café Koekebier, cafe The Green Duck (Irisch pub) en restaurant Jess. Aan de Hoogstraat zitten diverse leuke winkeltjes. Op donderdag is er markt.

Wandelen

Vanaf het erf kunt u langs het Gein of het Velterslaantje wandelen, of tussenzonsopgang en zonsondergang via het klompenpad naar de Vuurlini richting Fort Nigtevecht. Als u het Velterslaantje verder afloopt komt u bij het Amsterdam- Rijnkanaal, waar het heerlijk boten kijken is.

Anna’s Voorhuis ligt halverwege het Gein, waar ook het Wilhelminabruggetje ligt. Via dit bruggetje kunt u zowel linksom als rechtsom een prachtige wandeling over Gein Zuid en Gein Noord maken. Beide wandelingen zijn ongeveer 6 km. De weg leent zich overigens ook uitstekend voor hardlopen.

Als u het bruggetje over gaat en rechtsaf slaat op Gein Noord, kunt u bij boerderij Geingenoegen stoppen voor een versnapering en een kijkje in de kaasboerderij.

Fietsen

De landelijke omgeving biedt mogelijkheden voor fietsen, via het knooppuntensysteem, dat langs Anna’s Voorhuis loopt. In het dorpje Baambrugge is café de Punt een aanrader voor een tussenstop voor de fietser (maar ook voor de fanatieke wandelaar). De brasserie ligt aan het riviertje de Angstel en heeft vrij zicht over de landerijen.

Natuur

Steden en dorpjes in de omgeving

Zwemmen

Golfen

Pretparken e.d.

 

Bioscoop

 

Benieuwd naar onze beschikbaarheid?