Anna’s Hoeve

Anna’s Hoeve

Anna’s Voorhuis is het voorste deel van onze boerderij Anna’s Hoeve, waar de familie Hak al sinds 1898 boert. Anna’s Hoeve is gebouwd in 1860 door de familie Nieuwenhuys, voor hun dochter Anna. De bouw is geïnspireerd op de Zwitserse chaletstijl en voor zover wij weten is zij uniek in Nederland. Inmiddels is zij gekwalificeerd tot rijksmonument. De schuur naast de boerderij is het oudste pand op het erf, vroeger werden daar de koeien nog op de grup gemolken.

Wij, Henno en Femke Hak, zijn alweer de vierde generatie op Anna’s Hoeve. Wij maken van de melk van onze zwart-bonte koeien echte boeren yoghurt. Onze yoghurt kenmerkt zich door haar zachte, milde smaak. Bij aankomst zult u in de koelkast een fles aantreffen.

In 2007 openden we de deuren van Anna Haen, een streekwinkel met spijslokaal, terras & theetuin. Er kan vergaderd worden, bezoekers kunnen er te midden van de groene weilanden inspiratie zoeken , maar deze idyllische plek leent zich ook uitstekend voor kleine feesten en partijen. Een unieke plek, zo dichtbij Amsterdam, maar tegelijkertijd volop in de natuur waar de seizoenen nog echt zichtbaar zijn.

In 2009 richtten we met een aantal boeren uit het Groene Hart de Groene Hart coöperatie op. Een initiatief dat nauw aansluit bij ons gedachtegoed. Als de diversiteit van boerenbedrijven blijft bestaan, blijft de diversiteit aan smaken behouden. Als de lijnen tussen boer burger kort blijven, komt dat de kwaliteit van voedsel en dierwelzijn ten goede. Immers, de burger ziet wie het voedsel produceert, de boer ziet wie zijn producten eet.

2015 stond in het teken van het restaureren van het Voorhuis, Anna’s Voorhuis: een hedendaags, luxe gastenverblijf dat zijn authenticiteit en zijn karakteristieke elementen heeft weten te behouden. We hebben dit voor elkaar gekregen met hulp van de Provincie Noord Holland, via de Groene Uitweg; waar we hen zeer erkentelijk voor zijn. We zijn heel trots op het resultaat en wensen u een heerlijk verblijf toe – of u nu komt om te vergaderen of om met vrienden of familie vakantie te vieren: Heel veel plezier!

 

Henno & Femke Hak

koeien puntje

Benieuwd naar onze beschikbaarheid?