Anna’s Hoeve

Anna’s Hoeve

Anna’s Hoeve

Anna’s Hoeve is onze boerderij waarvan Anna’s Voorhuis het voorste deel is. Hier boeren wij, de familie Hak al sinds 1898. Anna’s Hoeve is gebouwd door de familie Nieuwenhuisen voor hun dochter Anna, de bouw is geïnspireerd op Zwitserse chalet stijl en voor zover wij weten is zij uniek in Nederland. Inmiddels is zij gekwalificeerd tot rijksmonument. De schuur naast de boerderij is het oudste pand op het erf, vroeger werden daar de koeien nog op de grup gemolken.

Wij, Henno en Femke hak zijn alweer de vierde generatie op Anna’s Hoeve. Wij maken van de melk van onze zwart bonte koeien echte boeren yoghurt. Onze yoghurt kenmerkt zich door haar zachte milde smaak. Bij aankomst zult u in de koelkast een fles aantreffen.

In 2007 opende we de deuren van Anna Haen, een buitenplaats met spijslokaal, terras & theetuin. Waar men kan vergaderen en zich laten inspireren tussen de weilanden en voor het vieren van kleinschalige partijen op een idyllische plek. Een plek, zo dichtbij Amsterdam, maar waar de seizoenen de omgeving nog altijd merkbaar kleurt.

In 2009 richtten we met een aantal boeren uit het Groene Hart de Groene Hart cooperatie op. Een inititatief wat nauw aansluit bij ons gedachtegoed. Als de diversiteit van boerenbedrijven blijft bestaan blijft de diversiteit van smaak behouden. Als de lijnen tussen boer burger kort blijven komt dat de kwaliteit van voedsel en dierwelzijn ten goede. Immers de burger ziet wie het voedsel produceert, de boer ziet wie zijn producten eet.

Afgelopen jaar 2015 stond in het teken van het restaureren van het Voorhuis, Anna’s Voorhuis, naar hedendaagse luxe met behoud van authenticiteit en karakteristieke elementen. We hebben dit mede mogelijk weten te maken met hulp van de Provincie Noord Holland, via de Groene Uitweg, waar we ze zeer erkentelijk voor zijn. We zijn heel trots op het resultaat en wensen u een heerlijk verblijf toe, of u nu komt om te vergaderen of met vrienden of familie vakantie vieren: Heel veel plezier!

Henno & Femke Hak

Frankenbol 1

 

 

 

Benieuwd naar onze beschikbaarheid?